Батькам дітей з особливими освітніми потребами та керівникам навчальних закладів

Звертаємо увагу батьків дітей з особливими освітніми потребами та керівників навчальних закладів щодо листа Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації «Про комплектування інклюзивних груп/класів навчальних закладів міста Києва».

У листі зазначено, що батькам дітей з особливими освітніми потребами не потрібно звертатися за направленнями у районні управління освіти м.Києва, якщо вони хочуть віддати свою дитину у дошкільний навчальний заклад чи загальноосвітню школу. Направлення видаються органами управління освіти лише для зарахування дітей у спеціальні групи/класи навчальних закладів.

Рішення про створення груп/класів з інклюзивним навчанням приймається керівником навчального закладу за погодженням з відповідним органом управління освіти, яке може краще поінформувати батьків про наявні можливості того чи іншого навчального закладу.

Зарахування дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивні групи/класи здійснюється на підставі висновку психолого-медико-педагогічної консультації, а для дошкільних навчальних закладів – з урахуванням черговості електронного запису.

лист_Департамент

Залишити відповідь