Співпраця Національної Асамблеї людей з інвалідністю України та управління освіти, молоді та спорту Святошинського району

_DSC7777Захист прав людей з інвалідністю, підтримка інклюзивної освіти та дітей з особливими освітніми потребами є одним із основних напрямів державної політики щодо захисту прав людини. Адже, відповідно до ст. 24 Конвенції «Про права осіб з інвалідністю», право на освіту надається на підставі рівних можливостей, а інклюзивна освіта забезпечується державою на всіх рівнях, протягом усього життя.

_DSC777523 січня 2018 року в управлінні освіти, молоді та спорту Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації відбувся семінар для представників адміністрації закладів освіти району, педагогів, фахівців управління освіти, молоді та спорту «Універсальний дизайн та архітектурна доступність закладу освіти». Захід підтримала своєю присутністю Байда Лариса Юріївна, начальник відділу нормативно-правового та юридичного забезпечення Національної Асамблеї людей з інвалідністю України. Зустріч стала першим кроком в організації співпраці НАІУ та управління освіти, молоді та спорту у впровадженні інклюзивної освіти у закладах освіти району.

Колективи закладів освіти Святошинського району продовжують організовувати освітнє середовище, доступне для дітей з різними потребами і можливостями, впроваджуючи «формулу» Нової української школи та якісної освіти.

Залишити відповідь