Що треба знати батькам про інклюзивну освіту: запущений новий онлайн-курс

Big sister with disabled brother in wheelchair by school bus

ГО “Смарт освіта” спільно зі студією онлайн-освіти EdEra запустили курс щодо участі батьків у організації інклюзивного навчання. Реєстрація на курс доступна за цим посиланням. Вона буде відкритою постійно, проходити навчання можна в будь-який зручний час.

Курс поділено на 4 лекції: “Практичні поради для батьків: як побудувати інклюзивні процеси”, “Основні аспекти шкільної зрілості. Вигорання”, Як підготувати дитину до школи та підтримати її в процесі навчання”, “Захистити права дітей”.

У них лекторки розповідають про те, як і коли батькам потрібно звертатись по допомогу до спеціалістів, як відбуватиметься інклюзивне навчання їхньої дитини, як оцінюватимуть її особливі освітні потреби, а також як спілкуватися зі шкільною адміністрацією і вчителями та емоційно не вигорати.

Лекторки курсу:

Олена Сєргєєва  психолог, психодіагност, гештальт-терапевт у Центрі психологічної діагностики та когнітивної реабілітації NeuroFlex.

Любов Солодухіна  державний експерт Директорату соціальних послуг та інтеграції Міністерства соціальної політики України.

Ольга Орел  клінічний психолог, кандидат психологічних наук, старший реабілітолог. Директорка центру NeuroFlex. (Київ)

Вікторія Чернова, Вікторія Шевчук  асистентки вчителя в ЗОШ №3 в місті Бровари.

Цей курс представлений ГО “Смарт освіта” в межах проекту “Програма сприяння громадській активності “Долучайся!”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерiв i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Нагадаємо, на сайті EdEra доступний онлайн-курс з інклюзії для вчителів початкових класів.

“Нова українська школа”

Залишити відповідь