Освітня програма професійного розвитку «Послуги для дітей з обмеженими можливостями: білоруський та український досвід»

програма_Білорусь26-29 травня 2015 року в м. Мінськ (республіка Білорусь), відбулася освітня програма професійного зростання «Послуги для дітей з обмеженими можливостями: білоруський та український досвід».

Ця програма є спільним заходом з випускниками програми «Громадські зв’язки» (Community Connections) та проектом «Освітні програми професійного зростання» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), які працюють у сфері допомоги дітям з особливими потребами, у тому числі їх реабілітації, освіти та соціалізації.

В рамках освітньої програми взяли участь білоруські та українські випускники, які працюють у державних, недержавних, комерційних організаціях та установах і надають послуги людям, в тому числі дітям з особливими потребами.

В ході роботи учасники програми ознайомились з білоруською системою послуг для дітей з інвалідністю в сфері освіти та реабілітації, підходами та методами, які можуть бути використані для задоволення потреб дітей з особливими освітніми потребами в Україні. Також учасники обмінялись думками та обговорили проблеми інклюзивної освіти та реабілітації, в тому числі соціальних стандартів, ролі батьків та громадських організацій щодо відстоювання прав дітей з особливими потребами.

Зокрема, в рамках програми був представлений досвід діяльності Інклюзивного ресурсного центру, що був створений на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка за підтримки проекту «Інклюзивна освіта: крок за кроком» (Агентство США з міжнародного розвитку).

Залишити відповідь