Конференція «Інклюзія для всіх: освітня політика і практика, від народження до зрілого віку»

3Протягом 30 листопада – 2 грудня у Києві відбулася конференція «Інклюзія для всіх: освітня політика і практика, від народження до зрілого віку». Метою конференції було актуалізувати ширше розуміння інклюзивної освіти у трьох аспектах: соціальна цінність інклюзії, політика і стандарти інклюзивної освіти, сучасні підходи до запровадження інклюзивної освіти на різних рівнях із залученням місцевих громад.

Конференція була організована у партнерстві з Ромською програмною ініціативою (Міжнародний фонд «Відродження»), Програмою раннього дитинства та Освітньою програмою Фонду Відкритого суспільства.

Конференцію відкрила Марина Порошенко, Голова Фонду ім. Порошенка, яка виразила відданість подальшому просуванню ідей і практик інклюзивної освіти як невід’ємного права кожної дитини на якісну освіту.

Підтримку впровадження інклюзивної освіти висловив також і заступник Міністра освіти і науки України пан Павло Хобзей.

У роботі конференції взяло участь біля 200 учасників – національних і міжнародних експертів, практиків, представників громадських організацій і державних органів управління, батьків дітей з особливими потребами та інших.

Під час конференції відбулися також навчальні поїздки у п’ять закладів освіти м.Києва, які організували свою роботу в рамках тематичних секцій: і) практика роботи асистента вчителя, іі) партнерство з батьками і розбудові інклюзивного освітнього простору, ііі) роль місцевих органів влади у підтримці і розвитку інклюзивної освіти.

2 грудня відбулася конференція членів національної мережі REYN-Україна – мережі, яка об’єднує усіх, хто опікується питаннями освіти ромських дітей. На сьогодні українська мережа об’єднує понад 100 членів – представників ромських громадських організацій, закладів освіти, у яких навчаються ромські діти, представників державних органів влади та ін.

У роботі конференції взяли участь також і представники національних мереж у країнах Сербія і Словаччина, а також експерти з Угорщини.

Всеукраїнський фонд “Крок за кроком” 

Залишити відповідь