Аналіз існуючих ресурсів з питань громадянської освіти для початкової школи

21e0dee983393073cc3766091dfe8b55У межах реалізації проекту «Просування громадянської освіти в початковій школі в контексті нових освітніх стандартів» Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» проведено аналіз існуючих ресурсів для учнів початкової школи та вчителів, що дозволить залучити інноваційні практики у сфері громадянської освіти, визначити ключові змістові лінії для розробки проектних матеріалів у відповідності з Державним стандартом початкової загальної середньої освіти.

Проект «Просування громадянської освіти в початковій школі в контексті нових освітніх стандартів» базується на Концепції нової української школи, затвердженої урядом України у грудні 2016 року, що визначила основні напрями реформ в освітній сфері до 2029 року. Концепція передбачає створення й запровадження у вересні 2018 р. нових освітніх стандартів початкової загальної освіти, що базуються на компетентнісному підході. Ключові компетентності, у свою чергу, передбачають формування соціальної та громадянської компетентностей. Іншою характеристикою нових освітніх стандартів є інтегрований підхід до організації освітнього процесу, особливо в початковій школі.

Мета проекту – забезпечення підтримки вчителів початкових класів пілотних шкіл при формуванні соціальної і громадянської компетентностей відповідно до нових освітніх стандартів на основі інтегрованого підходу.

Аналіз існуючих ресурсів з питань громадянської освіти для початкової школи

Всеукраїнський фонд “Крок за кроком”

Залишити відповідь