В Україні розвивають мережу педагогів і батьків, що працюють з освітою ромських дітей

blagomarchuzh2Українську мережу педагогів, тат і мам ромських дітей, які опікуються їх раннім розвитком  розвиватимуть цього року більше на сході України. Мережа називається REYN (Romani Early Years Network). Вже майже два роки мережа об’єднyє осіб, які опікуються питаннями розвитку та навчання ромських дітей.

Об’єднує як організації, так і окремих небайдужих – батьків, педагогів, працівників і працівниць з  інших сфер діяльності (медичний персонал, соцзахист, ромське посередництво, тощо), які працюють з ромськими дітьми віком до десяти років, їх сім’ями та місцевими громадами. Її координаторкою в Україні є ромська громадська діячка, голова фонду «Благо» з Ужгорода – Елеонора Кулчар. У центрі, який працює в Ужгороді у лютому займається нова група ромських діток, близько тридцяти дітей вже з освітянками і психологинями пройшли тестування свого рівня знань. Елеонора Кулчар багато працює з дітьми і батьками з бідних ромських родин, допомагає підготуватись до школи.

Детальніше читайте на Громадському радіо: https://hromadskeradio.org/programs/chiriklo/v-ukrayini-rozvyvayut-merezhu-pedagogiv-i-batkiv-shcho-pracyuyut-z-osvitoyu-romskyh-ditey

Залишити відповідь