2 квітня – Всесвітній День поширення знань про аутизм

Змінюватись суспільству потрібно починати сьогодні, щоб завтра соціум став доступним дітям з аутизмом для реалізації їх можливостей.

Аутизм – це не вирок, а всього діагноз, своєчасне встановлення якого у поєднанні з психолого-педагогічною та соціальною реабілітацією забезпечує  реалізацію особистісного потенціалу дитини та інтеграцію її в соціум.

Психолого-педагогічна робота з аутичними дітьми це особливий різновид педагогічної діяльності, який потребує спеціальних знань, умінь, навичок, вольових зусиль та креативності у доборі оптимальних прийомів позитивного впливу на дитину.

На сьогодні держава бере на себе зобов’язання забезпечити якісною відповідною освітою всі категорії дітей з особливими потребами, в тому числі дітей з аутизмом, із урахуванням міжнародних норм. Разом з тим, зміст психолого-педагогічної та реабілітаційної роботи з такими дітьми залежить від фінансування, позиції органів освіти, батьків, педагогів та фахово-компетентного застосування в роботі відповідних методів та технологій.

Про аутизм в Україні

Джерело 

Залишити відповідь