На Дніпропетровщині проводять обласний фестиваль для дітей з особливими потребами «Повір у себе»

1-143081162459972-35f2.9cc9b7bf3438cab9d2b18d210cc1e81a1691На Дніпропетровщині пройшов уже п’ятий відбірковий етап ХХІІІ обласного фестивалю «Повір у себе». Загалом цього року в фестивалі вже взяли участь понад 1,5 тисячі дітей з особливими потребами, які є вихованцями 34 інтернатних закладів Дніпропетровська та області.

Під час п’ятого відбіркового етапу фестивалю «Повір у себе», який провели на базі Дніпропетровського багатопрофільного навчально-реабілітаційного ресурсно-методичного центру корекційної роботи та інклюзивного навчання, свої таланти продемонстрували понад 250 вихованців 12 інтернатних закладів.

Діти віком від 4 до 17 років із різними вадами слуху, мови та розумового розвитку презентували концертну програму, до якої увійшли близько 20 номерів.

Учасники представили глядачам акробатичні етюди, а також співали пісні і декламували вірші. Гаслами цьогорічного фестивалю стали: «Діти Дніпропетровщини за мир», «Ми – українці» і «Велика перемога».

За умовами фестивалю переможців обиратимуть у 3-х категоріях: серед вихованців санаторних шкіл-інтернатів (діти з типовим розвитком інтелекту), серед дітей молодшої категорії (дошкільні та початкові навчально-реабілітаційні центри) та серед вихованців навчально-реабілітаційних центрів. Очікується, що загалом буде визначено 15 переможців і одного володаря гран-прі фестивалю. Ці діти представлятимуть свої навчальні заклади на фінальному гала-концерті «Повір у себе», який пройде 12 травня.

Довідково:

Обласний фестиваль «Повір у себе», який проходить на Дніпропетровщині вже 23-й рік поспіль, був започаткований для підтримки та розвитку талантів серед дітей з особливими освітніми потребами. Лише за останні три роки він допоміг розкритися понад 6 тис творчих особистостей.

За інформацією департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА

Джерело

Залишити відповідь