7 фільмів про дітей з обмеженими можливостями

7-d184d196d0bbd18cd0bcd196d0b2-d0bfd180d0be-d0b4d196d182d0b5d0b9-d0b7-d0bed0b1d0bcd0b5d0b6d0b5d0bdd0b8d0bcd0b8-d0bcd0bed0b6d0bbd0b8d0b2Фільми про дітей, які мають ті чи інші фізичні чи психічні вади.

1. Класс коррекции/Клас корекції (2014 р., Росія, драма)
Після багаторічного домашнього навчання, дівчинка-колясочниця Олена Чехова переводиться в середню загальноосвітню школу, в клас корекційного навчання , який об’єднав в собі дітей з різними відхиленнями. Там вона не тільки зустрічає своє перше кохання, але і вперше в своєму житті стикається з жорстокістю навколишнього світу. Фільм максимально наближений до справжнього життя. Представлено всю жорстокість сучасного світу, душевний світ людини з обмеженими фізичними можливостями, але з надією на те, що все буде добре…

2. Серфер души/Серфер душі (2001 р., США, драма)
13-річна Беттані Хемілтон любила серфінг і вже перемогла в деяких професійних змаганнях. Раптово на дівчину напала акула внаслідок чого героїня позбулася однієї руки. Вона не тільки вижила, а й продовжила професійну кар’єру серфера, змагаючись нарівні зі здоровими сильними спортсменками. Пізніше дівчина не раз стане фіналісткою і навіть переможницею змагань. Цей фільм заснований на реальних подіях. Ця повчальна історія розповідає про те, як спорт виховує в дитині необхідні для щоденного життя якості, такі, як сила духу, самовладання, воля до перемоги, позитивне мислення і т.д.

3. Сотворившая чудо/Та, що створила чудо (1962 р., США, драма)
Фільм заснований на реальних подіях. Хелен Келлер – сліпоглуха американська письменниця, викладачка і громадський діяч. Вона народилася нормальною здоровою дитиною в місті Таксамбія, штат Алабама, в прекрасній старовинній сім’ї. У віці 19 місяців після гострого запалення мозку і шлунку Олена позбулася зору і слуху, що для такої маленької дитини означало і німоту. Її хотіли записати як розумово відсталу, але вона стала першою сліпоглухою людиною, що одержала вищу освіту.

4. Сегодня я пойду домой один/Сьогодні я піду додому один (2014 р., Бразилія, драма, мелодрама)
Леонардо – незрячий підліток, якому потрібно впоратися з ревнощами своєї подруги Джованни і одночасно спробувати розібратися в почуттях, які з’явилися до нового друга Габріеля. Так, це фільм про одностатеву любов, але зовсім без пошлості. Він добрий і щирий. Це фільм про буремний світ підлітка. Про його переживання, розуміння і нерозуміння, визнання і невизнання. Тут ви побачите і дитячо-батьківські відносини, і підлітковий протест, і перші кроки в доросле життя.

5. Звёздочки на земле/Зірочки на землі (2007 р., Індія, драма)
Маленький хлопчик 8 років Ішан Аваст з народження трохи відрізняється від інших дітей. Йому дається важко те, що в інших виходить дуже легко. Світ не розуміє цієї дитини, як і його власні батьки. Коли Ішан втретє провалює іспити в школі, його батько в покарання відправляє хлопчика в школу- інтернат. Самотність губить дитину, він засуджує себе за розлуку з батьками, але і їх не може пробачити. Одного разу в житті Ішана з’являється тимчасовий вчитель малювання Рам Нікум – єдиний, хто розуміє цю дитину. Рам ставить перед собою мету змінити життя хлопчика і ставлення до нього.

6. Я – Сэм/Я – Сем (2001 р., США, драма)
Головний герой – Сем Доусон , 40- річний чоловік з рівнем інтелекту 7- річної дитини, який працює офіціантом. Йому важко було б вижити з такими даними, якби не дочка. Люсі виросла цілком нормальною людиною і могла б піклуватися про свого батька, але місцева соціальна служба забрала її у батька. Сем хоче повернути свою дочку. Для ведення цієї справи він наймає адвоката Риту Харрісон. По ходу роботи над цією справою Рита сама отримує кілька уроків про те, що значить батьківство …

7. Я тоже/Я теж (2009 р., Іспанія, драма)
Історія кохання Даніеля і Лаури. Даніелю 34 роки і у нього синдром Дауна. Це не заважає йому володіти приголомшливо тонким почуттям гумору, самоіронією, бути випускником вищого навчального закладу, захоплюватися картинами Босха, відмінно розбираючись в живописі, вчити іноземні мови, займати відповідальну посаду і закохуватися в жінок з іншим набором хромосом.

Джерело

Залишити відповідь