Дистанційний модуль: Організація інклюзивного навчання у закладі загальної середньої освіти:законодавчі аспекти”

Дистанційний модуль: Організація інклюзивного навчання у закладі загальної середньої освіти:законодавчі аспекти”

Розкрито законодавчі аспекти щодо організації інклюзивного навчання. Показано організацію роботи команди психолого-педагогічного супроводу для учня з особливими освітніми потребами. Запропоновані шляхи співпраці закладу загальної середньої освіти з інклюзивно-ресурсним центром. Представлено джерела інформаційної підтримки від ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти.

  1. І частина: ст.1, ст.19, ст.20 Закону України «Про освіту», Закон України «Про повну загальну середню освіту»
  2. ІІ частина: Постанова Кабінету Міністрів України №957 від 15 вересня 2021 р. (зі внесеними змінами) «Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти»
  3. ІІІ частина: Постанова Кабінету Міністрів України №545 від 12 липня 2017 року ( зі внесеними змінами) «Положення про інклюзивно-ресурсний центр»
  4. IV частина: Наказ Міністерства освіти і науки України №609 від 08 червня 2018 року «Про затвердження Примірного положення про команду психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладі загальної середньої та дошкільної освіти»
  5. V частина: Наказ Міністерства освіти і науки України №414 від 23 квітня 2018 року (зі внесеними змінами) «Про затвердження типового переліку допоміжних засобів для навчання (спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку) осіб з особливими освітніми потребами, які навчаються в закладах освіти»
  6. VІ частина: Інформаційна підтримка від ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти: «Словник інклюзивності», «Рівні підтримки в освітньому процесі» та інші.

Портал дистанційного навчання ІПО Університету Грінченка доступний протягом 24-ох годин на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік. Учасникам Програми пропонуємо для вибору понад 500 навчальних модулів, укладених відповідно до вимог Професійних стандартів.

 

Залишити відповідь